[ Microsoft biztonsági közlemény - 2006. március ]

Microsoft biztonsági közlemény - 2006. március

  • 2006-03-14 22:12
  • Forrás: Microsoft TechNet
A Microsoft kiadta márciusi biztonsági frissít?csomagját, melyben két javítást kapnak kézhez a Windows felhasználók, ezen kívül ismét frissült az Outlook 2003 levélszemétsz?r?je, valamint már szokásos módon a "Windows rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz" újabb verzióját is letölthetjük.

Az egyik javítás kritikus besorolást kapott, ez a Windows egyik biztonsági szolgáltatásában felfedezett - rendszergazdai jogosultságok megszerzésére lehet?séget adó - rés befoltozására szolgál, a másik patch pedig egy az Office-ban található, "fontos" kategóriába sorolt hibát javítja, mely kártékony kód futtatásának veszélyét rejti magában. Ez utóbbi sérülékenység megtalálható az Office 2000, 2002 (XP), illetve 2003-as verzióiban is, míg a Windows jogosultság-kezel? rendszerének hibája csak a Windows XP Service Pack 2 és Windows Server 2003 Service Pack 1 nélküli gépeken jelent veszélyt.

Számítógépünk és adataink védelme érdekében rendszeresen látogassunk a Microsoft Update oldalra és töltsük le, majd telepítsük a frissítéseket.