[ A Symantec hibája blokkolta az AOL szoftvereit ]

A Symantec hibája blokkolta az AOL szoftvereit

  • 2006-03-17 17:26
  • Forrás: BetaNews
Aki csütörtökön (2006-03-16) a LiveUpdate szolgáltatáson keresztül frissítette Norton AntiVirus szoftverét azt tapasztalhatta, hogy az AOL Messengerrel képtelen felcsatlakozni a világhálóra. A hibát a Symantec által kiadott hibás vírusdefiníciós fájl okozta.

A frissítés hatására a Norton AntiVirus és a Norton Internet Security védelmi szoftverek rosszindulatúnak min?sítettek és blokkoltak bizonyos portokon kereszüli kommunikácót, ezért például az AOL Messenger képtelen volt csatlakozni a szerverhez. A cég közlése szerint a hiba javítását is tartalmazó új definíciós fájl hét órával kés?bb felkerült a LiveUpdate szerverekre, így azokon a rendszereken, ahol rendszeresen frissülnek a Symantec programok, elvileg elhárult a hiba.

Azon felhasználók részére, akik még mindig tapasztalják a hibát, a Symantec javasolja, hogy olvassák át az alábbi tanácsadó oldalt, valamint ha a hiba a javítás letöltését is meggátolja, ideiglenesen tiltsák le a védelmi szoftvereket.

Egy héten belül ez volt a második alkalom, hogy egy nagy nev? biztonsági cég hibás frissítéssel okozott bosszúságot a felhasználóknak. Múlt hét pénteken a McAfee programja min?sített vírusnak és törölt le (a beállításoknak megfelel?en) számos rendszerfájlt.