[ Rosszul számol a patchelt Excel ]

Rosszul számol a patchelt Excel

  • 2008-03-18 09:18
  • Forrás: IT Café
A Microsoft a múlt kedden javítócsomagot adott ki az Office táblázatkezel? programhoz, de - mint rövidesen kiderült - a patch nemcsak javít, de hibát is okozhat. A probléma csak az Excel 2003 felhasználóit érinti, és csak bizonyos makrók használata esetén.

A szoftvervállalat tájékoztatása szerint a második vagy harmadik szervizcsomaggal ellátott Excel 2003 a frissítést követ?en hibás értékeket - többnyire 0-t - ad vissza a cellák automatikus, valós idej? frissítését végz? Real Time Data (RTD) függvényre épül? makrók futtatásakor. "Ha olyan alkalmazást használ, amely Real Time Data forrásokat hív le a VBA makrókban, azt javasoljuk, hogy csak további tesztelést követ?en telepítse széles körben a frissítést" - figyelmezteti a vállalati felhasználókat a cég. A Microsoft már dolgozik a hiba javításán, addig pedig átmeneti megoldásként azt tanácsolja, hogy cellatömbök helyett az egyes cellákra alkalmazzák a makrót azok, akik nem tudják megkerülni annak futtatását és már telepítették a patchet.

Sajátos, hogy az Office 2003 Service Pack 3 verziót nem érinti az a biztonsági hiba, amelynek javítására a kérdéses fix szolgál, mégis e változatra is települ a frissítés, és emiatt a függvényszámolási hiba is.

2008-03-20 18:37
Igen, a második kiadás a hiba miatt készült el, javasolt telepíteni!
V2 változat telepíthet?, javították a hibát?
Részletek:

Biztonsági frissítés a Microsoft Office Excel 2003 programhoz (KB943985) v2
Utoljára közzétéve: 2008-3-19
Letöltési méret: 5.1 MB  
A Microsoft Office Excel 2003 programban felfedezett egyik biztonsági rés révén tetsz?leges programkód futtatható egy rosszindulatú e-mail megnyitásakor. A frissítés megszünteti a biztonsági rést.
Rendszerkövetelmények
Ajánlott processzor: Nincs megadva.
Ajánlott memória: Nincs megadva.
Ajánlott merevlemez-terület: Nincs megadva.
Súgó és támogatás
http://support.microsoft.com/?LN=hu
További információ

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=296E5F2C-F594-41C8-A20A-3E4C40AE3948