[ M.A.G.I.C. ]

M.A.G.I.C.

  • 2006-03-08 11:10
  • Forrás: msmobiles.com
A Malajziai székhely? Advance Tech Communications (ATC) új PDA-telefon kombó prototípust mutatott be, mely specifikációjában túlszárnyal minden ma ismert eszközt.

A Mobile Advanced Global Integrated Communicator (M.A.G.I.C.) névre keresztelt készülék kettényitható, így láthatóvá válik a teljes QWERTY billenty?zet, mely a mai eszközökben lassan alaptartozékká válik. A "csöppség" nem kevesebb, mint 300 grammot nyom, és méretei sem mondhatóak mini-nek, ezt azonban elképeszt? teljesítménnyel és felszereltséggel ellensúlyozza. Lelkét egy 624 MHz-es Intel XScale PXA270-es processzor képezi, mely rendhagyóan gyors a PDA-telefon eszközöknél, memóriája pedig szinte hihetetlen, de 2×512 MB(!), és ha még ez sem elég, az adatokat egy 8 GB méret? merevlemezen tárolja.
[ Kép ]

A készülék négysávos GSM modullal rendelkezik, ezen kívül támogat minden ma elképzelhet? vezetéknélküli kapcsolódási módot, úgy mint GPRS, WiFi (802.11b), EDGE, Bluetooth 2.0, infravörös adó-vev?, de extraként megtalálható benne az integrált GPS modul és az USB-kábeles kapcsolódás. A bels? memória microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével b?víthet?. (ezek után hihetetlen, hogy még mindig képtelenek VGA kijelz?t építeni egy ilyen eszközbe, a TFT még mindig QVGA, azaz 320×240 pixel felbontású - a szerk.)

A M.A.G.I.C. a Microsoft legújabb mobil operációs rendszerét a Windows Mobile 5.0-t használja, és szoftverkészletében megtalálható lesz VoIP telefonálásra alkalmas program, a hang és képkimenetr?l a 3,5 mm-es jack audio- és az integrált VGA-csatlakozó gondoskodik.